googlesearchconsole

googlesearchconsole

Google tarafından kullanıma sunulmuş ücretsiz bir webmaster aracıdır. Google Search Console aracını kullanarak, sitenizin yazılımındaki hataları, sitenizden verilen bağlantıları, sitenize gelen bağlantıları, Google arama sonuçlarında hangi kelimelerde kaçıncı sırada yer aldığını, mobil uyumluluğunu, Google tarafından yapılan taramalarda tespit edilen hataları ve çözüm yollarını bulabilirsiniz

Search Console’a sitenizi ekleyerek, yukarı belirtilen özellikler ile SEO çalışmalarını daha sağlıklı bir şekilde yürütebilirsiniz. Bu aracı kullanabilmeniz için sitenizi Search Console’a eklemeniz ve sonrasında Google’ın sunmuş olduğu doğrulama adımlarından birini kullanarak, sitenizi doğrulamanız gerekmektedir.

FTP Dosyası İle Site Ekleme

  • Web sitenizi Google Search Console’a eklemek için ilk olarak https://www.google.com/webmasters/tools/ adresine giriş yapınız. Açılan sayfada sağ üst kısımda bulunan “Özellik Ekle” butonuna tıklayınız ve belirtilen yere web sitenizin adresini yazarak “Ekle” butonuna tıklayınız.

Not: Sitenizde SSL sertifikası varsa site adresinizi yazarken başına mutlaka https:// ekleyiniz.

Site adresinizi ekledikten sonra doğrulama seçeneklerinden birini seçmeniz ve sitenizi doğrulamanız gerekmektedir. İlk olarak sunulan doğrulama yöntemi HTML dosyası ile doğrulama adımıdır. “Bu HMTL doğrulama dosyasını indiriniz” yazısına tıklayıp dosyayı bilgisayarınıza indiriniz.

Web sitenizin FTP adresine bağlanınız. İndirmiş olduğunuz dosyayı site dosyalarınızın bulduğunu dizinin içine atınız.

Dosya aktarımı yaptıktan sonra Search Console sayfasına geri gidiniz ve “Doğrula” butonuna tıklayınız.

Web Sitenizin doğrulaması tamamlanmıştır.

Tema Rengi
SİTE GÖVDESİ
  • Uzun
  • Kısa
MENÜ
ÜST MENÜ
  • HAREKETLİ
  • SABİT